A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House



A mini addition to this double fronted Edwardian weatherboard house in Fairfield was an exercise in making the most significant impact on a young family home for the least effort. Drawing Room Architecture added an extra bathroom to this four-bedroom, and one bathroom weatherboard family house.

37896 1024x894 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House 37897 768x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

Sometimes the smallest renovation can make the most significant impact. It certainly applies for this double fronted weatherboard family house in Fairfield. With a low budget and only a 1.2m setback from the boundary – the architects transformed the main bedroom into a luxurious parents retreat.

37898 768x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House 37899 1024x768 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

The architects created a long narrow ensuite that pushes out to the boundary, and into the existing front bedroom. Also, they added a 1.5 meters wide ensuite with vanity, WC and a shower all with the views to the sky and access to daylight through a full 4m long skylight. The new robes lead into the Ensuite creating more storage and sense of openness between the spaces and shared daylight. The architects hide a sliding door to the WC in a nib wall to maximize the circulation of the area.

37900 704x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

37901 683x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

The upholstered bed head with shelf and wall lights make the bedroom feel more luxurious and spacious as bedroom furniture is not required. A reconditioned open fireplace make this space feel special.

37902 681x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House 37903 640x1024 A Mini Addition Was Added To This Edwardian Weatherboard House

Photography by Daniel Fuge