A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone



Bradley Van Der Straeten Architects have recently completed a refurbishment and extension of a family home in Leytonstone, London.

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Sliding doors

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Wall shelves

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Window bench

The client wanted a living space for a growing family. So, the main priorities were making sure they had a very strong link with the garden. As well as enough space for a large dining table.

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Bright living room

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Kitchen

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Study room

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Downstair toilet

The team radically transformed the existing long narrow kitchen by partially extending it out to the side to create a new dining space and widen views onto the garden.

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Freestanding bath

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Green bathroom

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Walk-in shower

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Big round mirror

The architects used a rich palette of color and materials throughout the home that includes a yellow lounge, a terrazzo showroom, and a family bathroom with palm print wallpaper.

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Shower room

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Terrazzo bathroom

As the architects say, the most challenging part was creating the additional space required, without extending the property too much and blowing the budget. To achieve this, they only extended it partly to the side.

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Brick slips

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Corner glazing

%name A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone

Herringbone tile

This created enough space for a large dining table, whilst also maintaining light into the existing living areas of the house and not blowing the budget.