Summer House Vestfold 2 / JVA

Summer House Vestfold 2 / JVA



Stone, lots of wood, view to the lake and a lounge zone with pool, what more could a person want? A company probably, but with that kind of house, I think it wouldn’t be a problem. A minimal house on top of the shore of this wonderful place with angular and graphic forms, that were created by using usual textures and natural materials. The classic wood, stone, glass mix goes a long way and you can almost never go wrong with this kind of pairing. The building definitely had to have a fairly difficult construction, since it’s built in more than one level and the ground is not a simple soil, but hard rock. Take a look how JVA architects managed to solve and created this beauty.

Architects | JVA

Location | Vestfold, Norway

Architect | Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL – Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg

Assisted By | Jan Stavik, Nikolaj Zamecznik

Contractor |Torolf Stenersen

Area | 300.0 sqm

Project Year |2009

Photographs | Nils Petter Dale

summer house by jva Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva2 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva3 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva4 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva5 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva6 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva7 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva8 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva9 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva10 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva11 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva13 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva14 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva15 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva16 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva17 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva18 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva19 Summer House Vestfold 2 / JVA summer house by jva20 Summer House Vestfold 2 / JVA

 

Via ArchDaily